ZUPA KREM POMIDOROWO-PAPRYKOWA
Oto przepis
SKŁADNIKI
3 czerwone papryki
1 puszka pomidorów w zalewie
3 łyzki koncentratu pomidorowego
1 marchewka
1 lyżka masła
1 łyżka oleju
1 cebula
1 serek topiony smietankowy
2 ząbki czosnku
przyprawy
sol ziołowa,pieprz mielony
1/2 łyżeczki bazyli
1/2 łyżeczki oregano
1/2 łyżeczki papryki ostrej
smietana 30
makaron razowy
Paprykę march myjemy kroimy w kostkę,dusimy do miekkości na 1 łyżce masła.Dodajemy paprykę chilli.Na 2 pateli podsmażamy pokrojąną w kostkę cebulę i czosnek.Po chwili dodajemy pół łyżeczki soli ziołowej,bazylie oregano.Podsmażamy dodajemy łyżeczkę koncetratu pomidorowego Łączymy składniki i dodajemy wody Gotujemy aż do miekosci warzyw dodajemy serek smietankowy i poł łyzeczki carry Blenderem rozcieramy na krem dodajemy smietane 30 Dekorujemy swieża bazylią
Podajemy z ugotowanym makaronem razowym
SMACZEGO
pycha
OdpowiedzUsuń