wtorek, 16 października 2012

KISIEL MIODOWO-CYTYNOWO-MALINOWY

ZERO CHEMII

Przeglądajac skład chemiczny kislów postanowiłam zrobić cos co jest naturalne co chociaż trochę jest bez sztucznych barwników dodatków tak powstal ten kisiel Przeszukałam internet 

 zmodyfikowałam przepisy i wyszedł ten 

Nastepnym razem zrobię bez skórki cytryny bo jest wyczuwalna gorycz 

Wieczorem przepis na extra obiad ......mniam mniam juz pachnie w domu

Mała podpowiedz przepis na sałatkę zaczernełąm z przepisu Makłowicza

 


 

 2 szklanki wody 

100gr miodu 

skórka otarta z 2/3 cytyny

sok z 1/2 cytryny

4 gozdziki 

1 czubata łyzka maki ziemniaczanej

2 -4  łyzki soku malinowego Herbapol

Zagotowac wodę wraz z miodem skórką i sokiem z cytryny gozdzikami 

Przecedzic przez sitko .zagotowac ponownie Dodać sok malinowy.Mąke ziemniaczana rozmieszać w odrobinie zimnej wody i mieszając wlać do  wody z miodem Gotować az zgęstnieję .Podałam z kilkoma jagodami mrożonymi 

SMACZNEGO

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

czesc